Пројекат „Примењена музика“ је настао као потреба да се код ученика пробуди и развија креативност кроз разне уметничке делатности.

Аутор пројекта је Јелена Рајић, проф. виолине и вођа Тима за заштиту ученика од насиља.

 Концерт „Филмске музике“ који се одржао у сали музичке школе „В. Ђорђевић“ 28. октобра 2014.год. је други концерт по реду у оквиру овог пројекта. Концерт је осмишљен тако да нам приближи филмску уметност, која носи име седме уметности и изражава се својим, посебним језиком. Пред свирање композиције из одређеног филма пуштана је видео пројекција инсерта из филма са том музиком. На овај начин слушаоцу –гледаоцу је скренута пажња на филмску музику. Повезивање „седме уметности“- филмске уметности и музике уноси новину у концертну активност ученика и наставника музичке школе “В. Ђорђевић“.

 

Концерт су започели најмлађи ученици- хор припремног и трећег разреда, а касније су наступили, као солисти или у мањим саставима, ученици виолине, виолончела, клавира и гитаре. На програму су била дела из Дизнијевих остварења „Снежана и седам патуљака“, „Пепељуга“, музика из филмова „Моје песме, моји снови“, „Чаробњак из Оза“, „Чудесна судбина Амелије Пулен“, „Кан-Кан“, „Живот је леп“, „Хари Потер“, „Повратак у Соренто“, „Пирати са Кариба“ и музика из домаћег филма „Балкан Експрес“.

 Јелена Рајић