ПОНЕДЕЉКОМ У ЂОРЂЕВИЋУ

 

Концертна делатност школе обједињена је серијалом „Понедељком у Ђорђевићу“, на коме наступају наши еминентни музичари, предавачи и најуспешнији студенти и ученици. Имајући у виду да је наша сала једина концертна сала на општини Звездара, настојимо да она буде центар културно – музичких збивања и манифестација на општини Звездара, а класичну музику приближимо и учинимо доступну што већем броју становништва нашег окружења.

Серијал је започет шеснаестог децембра 2002. године, концертом, предавањем и промоцијом ЦД – а наше истакнуте чембалисткиње, пијанисткиње и дугогодишњег професора ФМУ у Београду, Оливере Ђурђевић. Концерте у оквиру серијала одржали су: пијанисткиња Дејана Патаковић, гитариста Дарко Карајић, трио „Симонути“, Филхармонија младих „Борислав Пашћан“, Срђан Петровић – професор ФМУ у Београду, пијаниста Душан Трбојевић, млади пијаниста и чембалиста Милан Поповић – професор наше школе, дечји хор „Првог београдског певачког друштва“ и многи други. Настојимо да сваки последњи понедељак у месецу буде намењен овом серијалу.

За унапређење овакве врсте концертне делатности осмишљене серијалом, добили смо Плакету СО Звездара 2003/04. године за развој концертно – педагошке делатности.

( „ У реновираном простору, концертна сала музичке школе „Владимир Ђорђевић“трага и изгледа налази свој стил. За концерте је изабран добар дан у недељи – понедељак... добро је темпиран и почетак концерта – 19 часова. Ипак, највреднији је садржај, вишеструка намена“. – одломак из чланка листа „Борба“, 06.III 2003. године)

прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5 /следећа страна /последња 
02.10.2017.

Овогодишњи серијал "Понедељком у Ђорђевићу започећемо 09. октобра у 19 часова, концертом наших истакнутих уметника - Немање Станковића (виолончело) и Маје Михић (клавир).
Са задовољством Вас позивамо да дођете у Свечану салу наше школе, да заједно уживамо у делима Баха, Шопена, Равела, Бетовена и Вујића.

 

Очекујемо вас!

 


14.12.2016.

ПОНЕДЕЉКОМ У ЂОРЂЕВИЋУ“

КОНЦЕРT

Бранка Панић, сопран

Милан Панић, тенор

Јелена Божић, корепетитор

Програм:

Г.Доницети, Ђ.Верди, А.Каталани, Ђ.Пучини, С.Кардиљо, А.Дворжак...

ПОНЕДЕЉАК, 05.12.2016. год. 19,00 ч

Свечана сала ОМШ «ВЛАДИМИР ЂОРЂЕВИЋ»

  • Улаз слободан -


28.11.2016.

ПОНЕДЕЉКОМ У ЂОРЂЕВИЋУ“

 

КОНЦЕРT

 

Дечјег хора Првог београдског певачког друштва

диригент:

Радмила Кнежевић

 

Програм:

Ст.Ст.Мокрањац, В.Ђорђевић, В.Миланковић, Ј.Денисова, Р.Кнежевић...

 

ПОНЕДЕЉАК, 14.11.2016. год. 19,00 ч

Свечана сала ОМШ «ВЛАДИМИР ЂОРЂЕВИЋ»

Улаз слободан


23.09.2016.

  „ПОНЕДЕЉКОМ У ЂОРЂЕВИЋУ“

КОНЦЕРT

Лидија Матић, клавир  

                                    

Програм: Ф.Шуберт, С.Прокофјев, Ф.Шопен

ПОНЕДЕЉАК, 12.09.2016. год. 19,00 ч

Свечана сала ОМШ «ВЛАДИМИР ЂОРЂЕВИЋ»

Улаз слободан 

ЛИДИЈА  МАТИЋ је рођена у Нишу. Средњу музичку школу завршила је у класи проф. Алисе Бешевић. Дипломирала је на Музичкој академији у Београду у класи проф. Душана Трбојевића, а магистрирала на истој академији у класи проф. Андреје Прегера. Усавршавала се у Риму код проф. Ренца Силвестрија и у Београду код проф. Евгенија Тимакина. Поред бројних реситала свирала је са београдским симфонијским оркестрима. Снимала је за Радио телевизију Београд. Радила је као професор у средњој музичкој школи „Станковић“ у Београду.

ПРОГРАМ

Ф.Шуберт: Соната Бе-дур, D- 960                     

 Molto moderato                     

Andante sostenuto                     

Sckerzo – Allegro vivace con dellicatezzo                     

Allegro ma non troppo

С.Прокофјев: Соната бр.3, а-мол Ф.Шопен: Балада бр. 4, оп. 52, еф-мол


прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5 /следећа страна /последња 
Администрација      Законом заштићено. Сва права задржава   Ti Computers Solutions