"МехФест", први међународни фестивал хармонике у Београду.

Први интернационални фестивал хармонике „МехФест“ одржао се 16. и 17. марта 2013. године, у свечаној сали ОМШ „Владимир Ђорђевић“ на Звездари.

Такмичење су организовала четири млада професора хармонике београдских музичких школа (Александар Поповић, Милош Лончар, Миодраг Крстић и Милош Живић), са намером да разбију стереотипе у друштву о хармоници и да подстакну младе који свирају хармонику да још више вежбају и уживају у могућностима које овај инструмент може да им пружи.

На такмичење се пријавило више од 80 младих талената. Такмичари су подељени у 15 категорија које су организоване по узрасту, а такмичарске диспциплине су хармоника соло, камерна музика и оркестри хармоника.

Секретар четворочланог жирија био је Милош Лончар. Прве вечери у жирију су били Александар Поповић, ОМШ „Владимир Ђорђевић“(Београд), Иван Младеновић, МШ „Стеван Мокрањац“(Пожаревац), Славиша Перић, МШ „Корнелије Станковић“ (Угљевик) и Сретен Недић, МШ „Живорад Грбић“ (Ваљево). Друге вечери жири је био у саставу: Данијела Газдић, Музичка Академија у Источном Сарајеву (Источно Сарајево), Славица Вељовић, МШ „Коста Манојловић“ (Смедерево), Бобан Николић, МШ „Стеван Христић“ (Крушевац) и Миодраг Крстић, МШ „Ватрослав Лисински“ (Београд).

Први „МехФест“ фестивал хармонике поносно представља победнике у следећим категоријама:

Преткатегорија

Димитријевић Лазар

Категорија I

Димитријевић Игор 

Категорија II
Живановић Марко

Категорија III

Обрадовић Милош

Категорија IV

Васиљевић Драгослав

Категорија V

Младеновић Теодора

Категорија VI

Станковић Данијел

Категорија VII

Ракић Никола

Категорија VIII

Ђорђевић Стефан

Категорија X

Адамовић Стефан

Категорија XI

Тришевић Ђорђе

Категорија XII

Томислав Цвијетиновић и Љубиша Голић

Категорија XIV

Анела Циндрак и Мирјана Нововић

Категорија XV

Оркестар „Јенко”

На завршном концерту 17. марта у препуној свечаној сали ОМШ „Владимир Ђорђевић“ победницима су уручени пехари, дипломе, метрономи, постоља за држање нота, а најуспешнији такмичар добио је футролу за хармонику.

Фестивал је одржан под покровитељством ГО Звездара, и уз подршку ОМШ „Владимир Ђорђевић“.

Детаљније информације налазе се на сајту Фестивала www.mehfest.com
Више фотографија можете погледати овде


Администрација      Законом заштићено. Сва права задржава   Ti Computers Solutions