У уторак, 7. октобра, од 12.30, на платоу испред Градске општине Звездара, у оквиру Дечје недеље, ће млади звездарци дочекати учеснике интернационалне Трке мира. 

Уз топлу добродошлицу, плес и игру, ученици звездарских основних школа ће се упознати са овогодишњим учесницима трке, изразити и поделити своју наду и снове да свет живи у већој хармонији и у миру.

Од свог оснивања 1987. године, трка PEACE RUN је посетила преко 150 земаља света и дотакла срца милиона људи на свим континентима. Манифестација се одржава са циљем да промовише и подстиче мир, пријатељство и разумевање међу људима, без обзира на њихову расну, верску, политичку или националну припадност. Преносећи бакљу из руке у руку, људи из целог света преносе поруке добре воље и труде се да изграде заједницу засновану на заједничким вредностима. Своје путовање, бакља мира је ове године започела у Лисабону, у Португалији, 21. фебруара, а упалио је Херман ван Ромпеј, председник Европског савета.

На свом путу прошла је кроз 47 европских земаља, а од 3. октобра је у Србији. Седамнаест иностраних и двадесетак српских учесника ће се у Београду први пут зауставити на платоу испред општине Звездара, а Трка мира ће се свечано завршити 8. октобра, у центру Београда.

Културно уметничким програмом ће учеснике овогодишње трке поздравити ОМШ «Владимир Ђорђевић», предшколци из вртића Сунчица, Спортско плесни клуб «Креатива», Плесник клуб «Спин», Танго Натурал, КУД «Свети Сава» и плесна група ОШ «Иван Горан Ковачић», а придружиће им се и ученици ОШ «Вељко Дугошевић», ОШ «Јелена Ћетковић» и ОШ «Иван Горан Ковачић».