Понедељком у Ђорђевићу
Концертна делатност школе обједињена је серијалом „Понедељком у Ђорђевићу“, на коме наступају наши еминентни музичари, предавачи и најуспешнији студенти и ученици. Имајући у виду да је наша сала једина концертна сала на општини Звездара, настојимо да она буде центар културно – музичких збивања и манифестација на општини Звездара, а класичну музику приближимо и учинимо доступну што већем броју становништва нашег окружења.
Серијал је започет шеснаестог децембра 2002. године, концертом, предавањем и промоцијом ЦД – а наше истакнуте чембалисткиње, пијанисткиње и дугогодишњег професора ФМУ у Београду, Оливере Ђурђевић. Концерте у оквиру серијала одржали су: пијанисткиња Дејана Патаковић, гитариста Дарко Карајић, трио „Симонути“, Филхармонија младих „Борислав Пашћан“, Срђан Петровић – професор ФМУ у Београду, пијаниста Душан Трбојевић, млади пијаниста и чембалиста Милан Поповић – професор наше школе, дечји хор „Првог београдског певачког друштва“ и многи други. Настојимо да сваки последњи понедељак у месецу буде намењен овом серијалу.
За унапређење овакве врсте концертне делатности осмишљене серијалом, добили смо Плакету СО Звездара 2003/04. године за развој концертно – педагошке делатности.
( „ У реновираном простору, концертна сала музичке школе „Владимир Ђорђевић“трага и изгледа налази свој стил. За концерте је изабран добар дан у недељи – понедељак... добро је темпиран и почетак концерта – 19 часова. Ипак, највреднији је садржај, вишеструка намена“. – одломак из чланка листа „Борба“, 06.III 2003. године)